BIOLOGISCH

Adukiboon kiemzaden

Artikelnummer: KDP181/BIO
Artikel 1 van 36 Volgende
€ 1,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Adukibonen (Vigna angularis) zijn kleine paarsbruine peulvruchten die vooral in Japan veel worden gegeten, gekookt hebben ze een vrij zoete smaak. De ontkiemde bonen hebben een vochtafdrijvende werking, ze zijn daardoor uitstekend geschikt binnen een afslankdieet. Ze bevatten vitamine B, ijzer, magnesium, kalium, zink, koper, mangaan en foliumzuur.

Adukibonen worden ook wel adzuki-, zuki- of azukibonen genoemd. In Japan geniet deze peulvrucht bekendheid door haar genezende werking bij nier- en blaasinfecties.

Info__________________ inhoud verpakking & instructies
Nederlandse naam Adukiboon
Botanische naam Vigna angularis
Kwekerij de Peuleschil Biologisch
Inhoud 145 gram
Kiemmethode Adukibonen hebben voldoende warmte en tijd nodig om te kunnen ontkiemen. Na ongeveer drie dagen moeten ze ontkiemd zijn. De bonen hoeven geen lange kiem te krijgen, zodra er een puntje op de bonen te zien is zijn ze klaar. Ook bonen waar geen kiem te zien is zijn dan klaar, wanneer je de boon open breekt zal het kiempje te zien zijn.

Let er op dat de bonen stevig aanvoelen, door te lang kiemen kunnen ze papperig worden. De ontkiemde adukibonen voor gebruik enkele minuten blancheren of op een andere manier even kort verhitten. Gebruik voor het kiemen een kiempot, kiemzak of aardewerk kiembakje.
Oogsten Na 3 tot 5 dagen

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Korting

Velt-leden ontvangen 10% korting op alle biologische zaden. Kijk voor meer informatie op Veelgestelde vragen

© 2016 - 2017 Zahra Seeds | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel